Právo k pobytu, pracovní povolení


Jestliže chceš do Německa na méně než tři měsíce, nemusíš se na německých úřadech zvlášť přihlašovat nebo přehlašovat. Chceš-li v Německu pobývat déle než tři měsíce, musíš se ohlásit na příslušném městském úřadu. K tomu potřebuješ svůj průkaz a pracovní povolení příslušné agentury pro práci (Arbeitsagentur), jestli nějaké máš. Když jsi se přihlásil, dostaneš potvrzení o volném pohybu (Freizügigkeitsbescheinigung), které tě spolu s pracovním povolením opravňuje pracovat.
     > Home         > Tiráž         > Links